9. listopadu 2018

Polský szukajwarchiwach.pl změní program, ale původní odkazy na skeny budou i dál funkční

Před nedávnem se začalo mluvit o tom, že v Polsku na szukajwarchiwach.pl budou během roku 2019 nasazovat na prohlížení digitalizovaných materiálů nový program, což bude mít za následek změnu všech odkazů na jednotlivé obrázky i na celé fondy. Zmínila jsem to zde už také. nyní přicházím s dobrou zprávou. Po četných urgencích genealogické veřejnosti provozovatelé trochu upravili plán.


Odkazy se sice změní, ale:
  1. prvních 6 měsíců po nasazení nového programu poběží paralelně i starý program = odkazy budou fungovat a budou stejné,
  2. po půl roce bude fungovat pouze nový program, který bude obsahovat přesměrování = odkazy budou jiné, ale z původního odkazu budete automaticky přesměrováni na odkaz nový.

Není proto třeba se obávat, že o část své práce přijdete. Také se nemusíte obávat, že by odkazy z různých indexačních projektů, blogů, fór, skupin na FB apod. přestaly fungovat.

Zde k tomu krátké oznámení Vrchního ředitelství státních archivů: Informacja dotycząca zmian w serwisie szukajwarchiwach.pl.


Aktualizace k 15. 5. 2021

Provozovatelé, jak se dalo čekat, nebyli schopni plán dodržet, proto stará verze archivního portálu musela značně přesluhovat a bude vypnuta až k 31. 5. 2021.

Upozorňuji proto, že k 1. 6. 2021 zcela končí původní ("stará") verze archivního portálu Szukaj w Archiwach na adrese szukajwarchiwach.pl. Dostupná zůstává pouze nová verze portálu na adrese https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/. Bohužel sem nebyly přeneseny digitalizované archiválie z fondu Úřadu péče o válečné hroby oblasti sboru č. V v Krakově ("Zespół: 29/275/0 Wojskowy Urząd Opieki nad grobami wojennymi Okręgu Korpusu nr V w Krakowie"). Zde uvedené odkazy na starou verzi portálu proto neplatí. Až bude fond opět zveřejněn, budu odkazy postupně aktualizovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář. V některých případech může být nutné, abych jeho zveřejnění schválila. To může i nějakou dobu trvat, protože nejsem na blogu neustále. Totéž platí i v případě mé odpovědi. Děkuji za pochopení. Monika