13. prosince 2019

Kmenové listy c.k. vojáků příslušných k velitelství ve Lvově

Našla jsem na FamilySearch digitalizovaný a přístupný fond c.k. vojáků, kteří patřili pod velitelství ve Lvově. Fond pochází z lvovského archivu a po přihlášení lze bez omezení procházet kmenové listy. Narazila jsem tam na vojáky nejen z Haliče (včetně potomků Čechů), ale sem tam i na vojáky z Těšína, jako byl tento Leopold Swoboda, narozený v Těšíně roku 1887.



Fond má název Miltary records, 1865-1930 a najdete jej na tomto odkazu.

Vzhledem k tomu, že vojáci z Těšína by měli patřit k velitelství v Krakově a přitom je nacházím i ve fondu velitelství ve Lvově, nebylo by, myslím, marné pokusit se hledat v tomto fondu i kmenové listy z jiných oblastí Moravy a Slezska (z těch, které jinak měly příslušnost do Krakova) v případě, že jste neuspěli ve Vojenském historickém archivu. Pravděpodobnost nálezu je sice malá, ale "zoufalí lidé dělají zoufalé věci".
Fond je velmi rozsáhlý a byť se zdá řazený abecedně, nejsem si jistá přesností řazení.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář. V některých případech může být nutné, abych jeho zveřejnění schválila. To může i nějakou dobu trvat, protože nejsem na blogu neustále. Totéž platí i v případě mé odpovědi. Děkuji za pochopení. Monika