15. května 2021

Stará verze archivního portálu Szukaj w Archiwach končí k 1. 6. 2021

Upozorňuji, že k 1. 6. 2021 zcela končí původní ("stará") verze archivního portálu Szukaj w Archiwach na adrese szukajwarchiwach.pl. Dostupná zůstává pouze nová verze portálu na adrese https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/. Bohužel sem nebyly přeneseny digitalizované archiválie z fondu Úřadu péče o válečné hroby oblasti sboru č. V v Krakově ("Zespół: 29/275/0 Wojskowy Urząd Opieki nad grobami wojennymi Okręgu Korpusu nr V w Krakowie"). Odkazy na starou verzi portálu, které jsou uvedeny v některých článcích zde na blogu, proto neplatí. Až bude fond opět zveřejněn, budu odkazy postupně aktualizovat.

Pro nás je to celkem špatná zpráva, protože ani za téměř 3 roky fungování nové verze portálu nebyl fond Úřadu péče o válečné hroby oblasti sboru č. V v Krakově ze staré verze přenesen na novou, důvod není znám a není známo, kdy se na nové verzi objeví. Dokonce se ani neví, zda se vůbec objeví, ale držme si palce, že co už jednou bylo digitalizováno a zveřejněno, bude zveřejněno znovu.

Obávala jsem se, že se něco takového může stát, proto jsem už s počátkem roku 2019 přerušila indexaci fondu Úřadu péče o válečné hroby oblasti sboru č. V v Krakově. Je mi to moc líto a doufám, že se k ní budu moci zase vrátit, staré odkazy opravit a dál pokračovat v indexaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář. V některých případech může být nutné, abych jeho zveřejnění schválila. To může i nějakou dobu trvat, protože nejsem na blogu neustále. Totéž platí i v případě mé odpovědi. Děkuji za pochopení. Monika